Snickers raakakakku

Rakastan suklaata, pähkinöitä, erilaisia leivoksia ja kakkuja. Olisi ehkä helpompi sanoa mistä en tykkää. Harmi vaan, kun kaikki ne ihanat herkut näkyy myös kropassa ja ne ovat ottaneet tiukan otteen jenkkakahvoistani.

Facebookia selatessa yhtäkkiä silmien eteen tuli Sincker raakakakku versiona. Siinä ei tarvinnut montaa kertaa miettiä, pitäisikö tätä kokeilla vaan samantein aloin tekemään kauppalappua. Tänä vuonna meillä olikin ihan erilainen äitienpäiväkakku. 

Kakun voi tehdä jo hyvissä ajoissa pakkaseen mutta kuitenkin viimeistään päivää aikaisemmin ennen tarjolle laittoa. Kakun maku on todella lähellä Snickers patukkaa mutta ei ole niin makea, koska tässä ei ole lainkaan sokeria. 

Snickers raakakakku


snickers




Pohja:

2,5 dl pähkinöitä  ( käytä lempipähkinöitä ) 
12 taatelia 
5 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
2 dl kookoshiutaleita
1 tl vaniljauutetta / 0,5 tl aitovaniljajauhetta


Karamellikastike

10 taatelia 
3 tl kookosöljyä
1 tl aitovaniljajauhetta 
 2 rkl suolatonta maapähkinävoita

Maapähkinävoimousse

2 tölkkiä kookosmaitoa, yön yli jääkappissa olleita
2 dl suolatonta maapähkinävoita
2 rkl vaaterasiirappia
0,5 tl aitovaniljajauhetta
ripaus suolaa


Laita 20-22 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Itse valitsin tällä kertaa sydämenmuotoisen vuoan.
Poista taateleista kivet ! 

Laita kaikki pohjan aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä niin kauan, kun massa on tasainen. Itse käytin saksanpähkinöitä, pecanpähkinöitä, manteleita ja cashewpähkinöitä. 

Tämä vaihe vei aikaa enemmän, kun olin ajatellut, koska aineet eivät meinanneet mennä millään sekaisin keskenään vaan kone hurrasi yksinään. Sitten, kun olet saanut massan valmiiksi niin levätä se tasaisesti vuoan pohjalle. Laita elmukelmua päälle ja nosta pakastimeen. 

Sillä välin, kun pohja tekeytyy pakkasessa tehdään karamellikastike. Laita taatelit likoamaan 10 minuutiksi kuumaan veteen. Liotuksen jälkeen kuivaa taatelit. Karamellikastike tehdään samalla tavalla kuin pohjakin eli kaikki aineet laitetaan samaan aikaan tehosekoittimeen. Kun kastike näyttää tasaiselta, levitä se pohjan päälle tasaiseksi. Itse meinaan tehdä seuraavalla kerralla tuplamäärä. :) Laita vuoka takaisin pakkaseen. 

Maapähkinämoussea varten kaavi kookosmaitopurkeista se valkoinen jähmettynyt massa tehosekoittimeen. Tehosekoitin pitää olla puhdas kun moussea tekee. Jäljelle jäänyttä nestettä ei kannata kaataa viemäriin, sen voi käyttää vaikka smoothieen tai sosekeittoon. Lisää loput moussen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Kaada valmis mousse kakun päälle ja laita pakkaseen vähintään vuorokaudeksi. 

Kakun voi koristella myös ennen pakastimeen laittoa, itse koristelin vasta silloin kuin otin sen sulamaa.  

Sulatin mikrossa tummaa suklaata mitä siten levitin lusikalla kakulle. Käytin koristelussa myös samoja pähkinöitä mitä olin käyttänyt pohjassakin. Itse olen kyllä tosi tyytyväinen kakun ulkonäköön. Taitaa olla kaunein tekemäni kakku. 




Kakku kannattaa nostaa hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Me hätiköitiin oman kakun kanssa ja jouduimme käyttämään hieman voimaa, että saimme siitä paloja :D Se mikä parastan kakun voi pakastaa uudelleen, kannattaa leikata sitten valmiisi paloiksi. 


Jos rakastat pähkinöitä, etkä välitä niin kauhean makeista kakuista niin tämä on sitten oikea valinta. Raaka-aineetkin tässä on loistavat! Maidoton ja gluteeniton.




Reseptin löysin täältä. Tämän ihanan kakkusen kautta haluankin toivottaa kaikille herkullista viikonloppua <3 

Love

15 kommenttia :

  1. Slurps, tän on pakko olla hyvää! :p

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ja näyttää niin namilta tää kakku. Vesi kyllä herahti kielelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan pähkinöistä tykkää niin silloin tykkää kyllä tästäkin :)

      Poista
  3. Näyttää kyllä järjettömän hyvältä! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja todella helppo tehdä. Kannataa kyllä kokeilla :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Yllätyin itsekkin kuinka hyvän näköinen tästä tuli :D

      Poista
  5. Herkullisen näköinen. Blogin alkuaikoina 7.5 vuotta sitten postasin paljon raakakakkuohjeita(olin sitä ennen ollut täysin raw 6kk) ja sain välillä kuulla kommenteissa että onps outo kakku ;-)

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana kakku! Olet taitava. <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina <3 Hyvällä ohjeella ei voi kun onnistua :)

      Poista
  7. Sanaton, en mää muuta sano kuin tuo on oikea sellainen Ou my God kakkunen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 hih hih, ja ajattele, tämä on vielä terveellinen :D

      Poista
  8. Mä tykkään myös raakakakuista, tää kuulostaa aivan upealta sellaiselta!

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.