Paahdettu tomaattikeitto

Syksyn tullen sitä huomaa siirtyvänsä tekemään lohturuokia. Itse en ole yhtään syksy- taikka talvi-ihminen. Ainut hyvä puoli on se, että näinä vuodenaikoina on ihana istuskella kynttilän valossa villasukat jalassa. 




Syksyisin alan tekemään myös erilaisia sosekeittoja. Sosekeitot ovat helppoja ja suht nopeita valmistaa ja ovat myös erittäin maukkaita kunhan vain maustaa ne oikein. Kylminä ja sateisina päivänä lisään keittoon kunnolla chiliä antamaan ihanaa lämpöä. 
Nyt olen parina viikonloppuna tehnyt paahdettua tomaattikeittoa ja voi pojat, voisin elää pelkästään sillä! 


Paahdettu tomaattikeitto





Tämä paahdettu tomaattikeitto vaatii hieman enemmän aikaa, mitä normaalit sosekeitot, koska tomaattit paahdetaan ensin uunissa. Itse paahdoin matalalla lämmöllä pitkään, mutta tomaatit voidaan paahtaa myös kuumassa uunissa mutta silloin kannattaa olla tarkkana, ettei polta tomaatteja. 

n. 1250g tomaatteja
1 punasipuli
1-3 valkosipulia
(pala punaista chiliä)
1/2 tl fenkolin siemeniä
1/2 tl paahdettua paprikajauhetta
suolaa 
mustapippuria
1 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
(1 tl sokeria)
kana- tai kasvislientä tarvittaessa
vuohenjuusto tuorejuustoa

Päälle basilikaöljyä ja balsamicoa


- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen, kiertoilma 165 asteeseen.

-Kalttaa tomaatit halutessasi, itse tein niin, koska inhoan niitä tomaattien kuoria. :D 

-Poista kannat tomaateista ja paloittele ne. 
-Paloittele myös punasipuli, valkosipulit ja chili. 

-Lisää kaikki uunivuokaan. Käytin Scanpan-vuokaa, joka myös ruskistaa mutta mikä tahansa vuoka käy. 

-Tee öljystä, hunajasta, balsamicosta, fenkolista, paprikasta, suolasta ja pippurista seos. Rippottele se tomaattien päälle ja laita vuoka uuniin. 

-Anna tomaattien paahtua uunissa 1,5 - 2 tuntia. 

-Soseuta paahtuneet tomaatit blenderissä tai sauvasekoittimella. Jos haluat todella sileää keittoa, valuta sose vielä siivilän läpi. 

-Laita sose kattilaan ja lisää tarvittaessa kana- tai kasvislientä. 

-Lisää tarvittaessa myös sokeri sekä muutama nokare vuohenjuusto tuorejuustoa. 

Tarjoile pehmeän leivän kera ja päälle voit halutessasi lisätä basilikaöljyä sekä balsamicoa. 





Onko sulla jotain lempi sosekeittoa? Jaa ihmeessä resepti tuonne kommenttikenttään, koska mieluusti testailen erilaisia keittoja. :) 




Maukasta tiistaita! 


Love

1 kommentti :

  1. Oi miten herkullisen näköistä keittoa! Keitot maistuvat erityisen hyviltä, kun säät alkavat kylmentyä.
    Ihanaa viikkoa sinulle Marina!

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.