Kun koira sairastaa

On muuten ihan hirveää, kun koira sairastaa. Näet silmistä sen tuskan ja kivun mutta et voi auttaa. 

koira sairastaa


Viime viikolla Milon kasvot turposivat yön aikana. Tätä aikaisemmin olin Antille ihmetellyt Milon kovin hidasta syömistä. Pojalla, kun on valtava ruokahalu ja ruoka hotkitaan muutamalla suupalalla. Emme kuitenkaan siihen kiinnittäneet sen enempää huomiota, kunnes sitten ne kasvot turposivat.  
 Pelkäsimme, että myosiitti on kortisonista huolimatta pahentunut. 

Saimme lääkäriajan samalle illalle. Mitään erikoista ei lääkäri löytänyt ja verikokeet otettiin varmuuden vuoksi. Milo sai kipulääkkeet ja kortisonin määrää nostettiin hieman. Lääkäri heitti ilmoille myrkytyksen tai allergian mutta mitään varmuutta ei ole mistään. 

Seuraavana yö olikin sitten ihan hirveä. Milo oksensi ja ripuloi koko yön. Voin sanoa, että pelästyimme Antin kanssa todella paljon.


Voisiko kyseessä olla ruoka-allergia? 

Verikokeen tulokset eivät kertoneet mitään uutta. Lääkäri veikkasi, että kyseessä saattaa olla ruoka-allergia mutta varmuuden vuoksi kortisonin määrä kymmenkertaistiin muutamaksi päiväksi. 

Milo on syönyt vuosia kala-riisi-nappuloita eli se ruoka meni nyt vaihtoon, raakaruokinnalla lähdetään liikkeelle.  Toivon mukaan tällä kertaa kyseessä on vain se allergia. 

Milon ruokahalut ovat palanneet ja turvotus on laskenut. Perjantaina jo leikittiin jonkin verran. 

Olen niin taikauskoinen, etten ole uskaltanut Milon paremmasta voinnista puhua täällä somen puolella. :) 

Olen saanut kuitenkin niin paljon tiedusteluja ja tukea <3 teiltä, ihanat  lukijat, niin pakkohan sitä oli nyt tulla kertomaan Milon voinnista. Emme kuitenkaan uskalla huokaista vielä helpotuksesta mutta päivä kerrallaan tässä mennään ja saas nähdä miten käy, kun kortisonin määrä tippuu normaaliin eli 5 mg joka toinen päivä. 

rakas perheenjäsen


Milo kiittää myös teitä ihanista terveisistä ja rapsutuksista. <3Love


10 kommenttia :

 1. Voi toista! Rakas lemmikki on perheenjäsen. <3
  Onneksi reagoitte nopeasti. Se onkin tärkeää, kun huomaa jonkin muutoksen lemmikin käytöksessä - ne kun eivät osaa kertoa pahasta olostaan.
  Toivottavasti suunta on parempaan ja kyse vain allergiasta, joka saadaan kuriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheenjäseniähän ne ovat. <3 No, mitään selvää ei selvinnyt ja nyt arvuutellaan mille Milo on allerginen, jos siis siitä johtui. Harmittaa vain tällainen epätietoisuus.

   Poista
 2. Paranemisia koiralle, kiva kuulla että vointi on jo parempi <3 meillä on syöty raakaa pienestä asti. Syötän 50/50 mallillla eli puolet nappulaa ja annan myös lisät jotka täytyy muistaa raakaruokinnassa. Toivotaan että siitä on apua, meillä ei ainakaan ole ikinä ollut allergioita eikä mahavaivoja! Mahankin pitäisi alkaa toimimaan paremmin kun nappulasta vaihtaa raakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt sellaista raakaruokaa missä on lisätty kaikki tarvittavat. Nappulat ovat kiellossa nyt kokonaan, koska niissä saattaa olla varastopunkkeja.

   Poista
 3. Voi Milo ♥ Huoli lemmikistä on suuri ja etenkin se kun joutuu niitä tulkitsemaan, kun eivät osaa itse kertoa. Toivotaan että kaikki olisi joo kääntynyt hyväksi ja Milo paranee ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän siinä on se kamalin, kun ei tiedä mihin sattuu ja miten voisi auttaa.

   Poista
 4. Voimia Milolle ja toivottavasti vointi vaan paranee!

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.