Kokeileva keittiö: kesäkurpitsa-munakoisolasagne

Meidän kokeilevassa keittiössä, otin eilen elämäni ensimmäistä kertaa käsittelyyn munakoison. Jotenkin se on vaan tuntunut niin erikoiselta ja vieraalta, mistäköhän sekin olen saanut päähäni. Antti on kehitellyt aivan loistavan munokoisoruuan ja sen avulla olen munakoisoa opetellut syömään. Kuitenkaan ihan niin rohkea en ollut, että olisin käyttänyt sitä yksinään pääraaka-aineena vaan otin mukaan tutun ja turvallisen jauhelihan sekä kesäkurpitsan. Tykkään lasagnesta, joten päätin lähteä tekemään sitä niin, että korvaan pastan kasviksilla. 

Ruuan maustamisen kanssa olen leveäperäinen ja siitä johtuen reseptissä ei ole mausteiden mittoja. Eli käytä mausteita oman maun mukaan enemmän tai vähemmän. Hyvää tulee joka tapauksessa! 


scanpan


Kesäkurpitsa-munakoisolasagne


1 munakoiso
2 kesäkurpitsaa

Jauhelihakastike

400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynsi
1 chili tai maun mukaan
1 prk tomaattimurskaa, itse käytin Muttia
1 prk tomaattipyreettä
(tomaattista chilikastiketta)
grillausmauste
mustapippuri
savupaprikajauhe
kuivattua oreganoa
ripaus ruskeaa sokeria 

Maitokastike

50g margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
7-8 dl täysmaitoa
n. 75g juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää

Lisäksi mozzarellaa ja aurajuustoa maun mukaan.

Laita uuni lämpenemään, kiertoilma 170 asteeseen ja tavallinen 180 asteeseen. 
Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsat suht ohkaisiksi siivuiksi ja itketä 20-30 minuuttia. Eli laita suolaa viipaleiden päälle. Tällä välin tee kastikkeet. 

Jauhelihakastike: pilko sipuli, valkosipuli ja chili ja ruskista jauhelihan kanssa. Mausta jauheliha ja lisää pyree sekä tomaattimurska. Lisää tölkkiin hieman vettä ja kaada jauhelihan joukkoon. Lisää myös ripaus tummaa sokeria. Anna kastikkeen muhia pienellä lämmöllä. 

Maitokastike: sulata margariini kattilassa (mieluummin teflonkattilassa) ja lisää jauhot. Anna jauhojen hetken kypsyä mutta varo ruskistamasta niitä. Lisää maito muutamassa osassa. Välillä hämmentäen niin, ettei tule klimppejä. Mausta, mutta ole varovainen suolan kanssa, jos lisäät lasagneen aurajuustoa. 
Ota kattila liedeltä ja lisää juustoraaste. 

Kokoaminen

Vuokana käytin ScanPanin ruskistavaa vuokaa, joka on ollut niin nappiostos, kun vain voi olla. Vuokaa voi käyttää liedellä.


vuoka



Huuhtele ja kuivaa munakoisot ja kesäkurpitsat. Pariloi kuivalla pannulla hetken aikaa. Itse annoin olla sen verran, että saivat hieman väriä. 

Laita vuoan pohjalle ensin hieman maitokastiketta ja sen päälle munakoisoa, jauhelihaa, aurajuustoa ja maitokastiketta. Toista mutta käytä seuraavaksi kesäkurpitsaa ja tähän väliin laitoin mozzarellaa. Jatketaan samaan malliin niin, että vuoka täyttyy. Päällimmäisenä kerroksena on maitokastike ja siihen voi halutessaan laittaa loput siitä juustoraastepussista. Meillä, kun juustosta tykätään, niin laitoin lisäksi vielä hieman parmesaaniakin. 

Vuoka uuniin ja odotellaan sellainen 40-45 minuuttia, riippuen hieman uunista. Anna lasagnen levätä vielä hetkisen uunista pois oton jälkeen. Tiedän, että se on vaikeaa, koska tuoksu on huumava. Sillä välin kannattaa tehdä vaikka raikas vihersalaatti. 
Ja sitten ei muuta kuin syömään! 

Tämä kokeileva keittiö tulee toistekin käyttämään munakoisoa. 
Mies sanoin tämän olevan parempaa kuin tavallinen lasagne ja taidan kallistua siihen itsekin. Oli niin hyvää, etten tajunnut ottaa edes annoskuvia. :D  

kesäkurpitsa, munakoiso


Muistetaan syödä niitä kasviksia! 

Love


4 kommenttia :

  1. Onpa herkullisen näköistä ruokaa. Kokeilla kannattaa aina, lopputuloskin yleensä yllättää iloisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutaman kerran on kyllä kokeilut lentäneet saman tein roskiin :D

      Poista
  2. Rakastan lasangea muodossa missä hyvänsä, tää menee kokeiluun ♥
    Kiitos js hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä! Kerro mitä tykkäsit ja ihanaa sunnuntain jatkoa Maiccu <3

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.