Grease

On olemassa sellaisia leffoja, joihin ei vaan kyllästy ikinä. Aina kun aloitat katsomaan sitä uudelleen, niin se tuntuu ekalta kerralta, vähän kuin Päiväni murmelina :D
 Omalle kohdalle sellaisia leffoja ei ole kuin ihan muutama ja nekin voi laskea yhden käden sormilla.

 Kun sain kutsun Tallink Siljalta katsomaan yhtä tälläistä leffaa musikaalina, niin ei tarvinnut sitten miettiä hetkeäkään. 
Kyseessä on mikäs muu kuin Grease! 




Aikaisemmin oli käynyt katsomassa vain yhden musikaalin teatterissa elämäni aikana, hävettää oikein sanoa tätä ääneen.
 Eli en oikein tiennyt mitä odottaa varsinkin, kun tämä esitetään laivalla, missä ei ole mahdollisuuksia isoihin näyttäviin lavasteisiin ette arvaakkaan kuinka kauan multa meni löytää tuo lavaste sana :D  

Mukana oli myös ihana tehokaksikko eli Tädit tubettaa <3Itsellä on ollut myös suuri kunnia päästä pari kertaa vierailemaan tätien videoille. Ekalla kerralla oltiin menossa #Linnan juhliin" ja toinen esiintyminen tapahtui juurikin tässä tilaisuudessa. Meikäläinen siinä juuri, kun kamera osuu kohdalle, kaivelee kassiaan siellä pöydän alla ja koittaa saada sanaa suustaan :D



Tädeillä juuri tubetus meneillään laivaan astuessa. 

Grease sijoittuu 50-luvun amerikkaan, milloin rasvaletit oli IN samoin ihanat kellohameet. Grease kertoo Dannyn ja Sandyn  ihanan rakkaustarinan, jossa kaksi  aivan erityylistä ihmistä rakastuu toisiinsa.
Paljoa en viitsi tästä kertoa mutta mikään nyyhkytarina tämä ei ole :) 






Tätä leffaa me katsoimme pikkusiskon ja pikkuveljen kanssa uudestaan ja uudestaan. Nuorempana muistin melkein kaikki vuorosanatkin ja sisarusten kanssa laulettiin kuorossa aina kaikki biisit. Ihme kun VHS-video kesti sen touhun ilman savuamista. Missähän se kasetti mahtaa olla?

Sitten meni monta vuotta kun en koko leffaa muistanut, kunnes sattumoisin kaupassa tuli levy vastaan. Olihan se pakko ostaa!  Leffan pääosissa on muuten itse John Travolta ja Olivia Newton-John.



Musikaalin toteutti brittiläinen Belinda King Creative Procduction, ruotsalaisvahvistukserlla. Upean musikaalin takana on Gary Lloyd, joka toimii ohjaajana ja koreografina. Gary on työskennellyt useiden maailman tähtien kanssa, kuten Pink ja  Robbie Williams IIIK!! 






Se hetki, kun kuulin tämän ensimmäisen kappaleen soivan, kylmät väreet menivät pitkin kroppaa ja karvat nousivat pystyyn. Ihan kuin olisin päässyt leffaan mukaan.

Ilopilleri siinä vieressä kuvailee kanssa : ) 


 Muistin siinä samalla koko leffan ja melkein kaikki vuorosanat ja laulut lauloin mukana. Hyvä kun pystyin istumaan siinä tuolillani. Pakko oli kyllä aina välillä hieman hytkyä musiikin tahdissa.


Musikaali oli aivan huikea! Näitä kuvia katsellessa, kylmät väreet puistattavat vartaloa vähän väliä. Se vei mukanaan alusta asti ja tässä näki juuri sen huikean ammattitaidon mikä näillä ihmisillä on.

Voitin liput ID Hairin instasivuilta Valkeakosken teratterissa esitettävään Grease-musikaaliin ja onkin kiva päästä näkemään myös sekin versio tästä.
Ennen sitä kuitenkin linnottaudun työpäivän jälkeen sohvalle kera herkkujen ja katson leffan nimeltä Grease   <3 ;)




Grease on hyvä syy lähteä laivalle tänä keväänä. Musikaalia esitettään 31.5 asti kuutena iltana viikossa klo 17.00 ja 19.45 Serenadella ja Symphonyllä. Esitys sisältyy matkan hintaan mutta muistakaa tehdä paikkavaraukset matkaa tilatessa. Ei sitä koskaan tiedä, jos vaikka itsekkin vielä innostuisi lähteä katsomaan tämä uudestaan ja samalla piipahtaa Tukholmassa.

Kiitos Tallink Silja tästä upeasta mahdollisuudesta <3
Thank you Belinda King Creative Procduction and Gary Lloyd. You guys are BEST!! <3 <3

Ihanaa lauantaita kaikille <3

Love

8 kommenttia :

  1. Kuulosti kyllä todella hyvältä esitykseltä.
    Kivaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli niin paras musikaali. Kävin myös Serenaden esityksen katsomassa, mutta tämä ensi nähtynä oli musta parempi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ootan kanssa innolla tuota Valkeakosken esitystä.

      Poista
  3. Voi mä olen nähnyt kans Greasen varmaan sata kertaa ja jokaisen biisinkin olen tainnut opetella ulkoa.. :D

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.