Täydellinen lauantai-ilta

Siivous, siinä sana, joka ei sovi suuhuni. Tykkään kyllä siististä kodista enkä halua asua missään sikolätissä mutta se siivoaminen vaan on niin ärsyttävää hommaa etten toista tiedä. Tai tiedän, tiskaus ja silttäminen kuuluvat kyllä samaan kategoriaan.
Pieni sekasotku ei niin haittaa, vaiika olenkin horoskoopiltani neitsyt mutta todellakaan en ole mikään kontrollifriikki taikka kaikkien tavaroiden pitäis olla millin tarkuudella laitettu. Tiedän kyllä sellaisiakin ihmisiä. 

Kynsipöytä pitäisi löytyä tuolta alta

Viime viikonloppuna sain nauttia harvoista viikonloppuvapaista. Itsellä on vain joka kolmas lauantai vapaa ja silloinhan sitä haluaa ottaa vapaista kaiken ihanan irti. Meillä otettiin joo, me siivottiin!! 

Häpeän oikein myöntää, etten edes muista milloin meillä on viimeksi tehty oikein kunnon suursiivous. Ensin piti tehdä se jouluksi. Emme kuitenkaan olleet joulua kotona niin fiksuna ajattelin, että siivotaan sitten uudeksi vuodeksi ja otettaan vuosi 2016 vastaan puhtaassa kodissa. Eipä sitä siivottu silloinkaan, tulin kipeäksi joulupyhinä ja sitä kipeänä oloa jatku ihan mukavasti tammikuun puolelle. 


Eli siivousta oli tiedossa oikein olan takaa. Maton pesua, pölyjä siellä, pölyjä täällä, Milon karvoja ja leluja joka puolella, tavaroita ihan väärissä paikoissa, huh huh. Kuinka helppoa se onkaan jättää tavara väärään paikkaan mutta niin pirun vaikeaa laittaa sitä samantein omalle paikalleen. Välillä sitä oikein pistää vihaksi omakin toimettomuus välillä. Onneksi silti löytyy hyviä pesuaineita niin ei tarvitse hinkata niin paljoa. Kurakeleillä Milohan tykkää kuivata itsensä seinään niin voitte sitten kuvitella miltä kuraroiskeet näyttävät vaaleassa seinässä.

Tässä osa käytetyistä pulloista. Kumpa olisi vain yksi aine millä saisi koko huushollin pestyä lattiasta katoon :D 

 Pesukone kävi koko päivän, mankeli teki omat tehtävänsä, onneksi on mankeli! Mistään hinnasta en tuosta mankelista enää luopuisi. Kuinka helposti saa lakanat yms. sileäksi. Silloin kun äitini kysyi haluaisinko tai olisiko tarvetta mankelille niin hetken mietein ja tein oikean valinnan kun vanhalle Upolle kodin annoin. Silitystä inhoavalle aivan loistava kapistus. 


Vanhaan aikaan tehtiin kyllä kestäviä koneita! Tuntuu, ettei nykypäivänä enää tavarat kestä mitään. Esim. tämä mun läppäri on vuoden vanha, heti viikon jälkeen lähti huoltoon ja nyt taas tökkii niin pahasti, että ootan sitä päivää koska savu alkaa nousta.



Olin suunnitelut, että saadaan perjantaina siivottua koko huusholli ja lauantaina järjestelen sitten kosmehuonetta ja kuvailen tuotteita tuleviin postauksiin ja ihan vaan nautin olosta.
 Ei, sitä kuulkaas siivottiin vielä lauantainakin mutta ei kuitenkaan koko päivää. Ei siinä auttanut kun hampaat irvissä siivota, omapahan on vika kun olen ollut laiska. Välillä oon haaveillut siivoojasta mutta sitten taas tullut siihen tulokseen etten kuitenkaan haluaisi ketään ulkopuolista kotiini siivoomaan. 


PESTÄÄNKÖ MINUTKIN????

Pitäähän olla valinnan varaa :) 

Tuoksuja rakastavalla henkilöllä on muuten muitakin tuoksuja, kun vain hajuvesiä. Kukkasia, huonetuoksuja, tuoksukynttilöitä, huuhteluaineita jne.  :D


Tämä Gladen toimii liiketunnistimella 20 min. välein. Nappia painamalla saa myös lisäannoksen tuoksua tarvittaessa. Tosi kätsy ja tiedän jo minkä tuoksun ostan seuraavaksi. 

Eihän pudas koti olisi mitään ilman ihanan keväisen värisiä tulppaaneita. Olenkin nyt päättänyt ostaa meille joka viikko aina kukkakimpun näin lauantaisin. Kesällä saankin kukat sitten omasta pihasta, toivottavasti ;)


Sitten kun vihdoin ja viimein saimme paikat kuntoon ja kotona tuoksui ihanana puhtaalta oli aika 
keskittyä  meihin kahteen eli hieman romantiikkaa oli luvassa ja loistavaa ruokaa.
 Me molemmat tykätään tehdä ruokaa ja kokeilla uusia makuelämyksiä ja soveltaa reseptejä omaan makuun sopiviksi. Välillä keksitään päästä mutta sitten on kyllä sellaisiakin ruokia jossa vaalitaan reseptiä alusta loppuun saakka. Olin aivan täpinöissäni kun telkkarista alkoi taas MasterChef Australia. Tallennan kaikki jaksot ja katson ne sitten kaikessa rauhassa aina iltaisin. Vihko on aina vieressä mihin kirjaan kaikki mielenkiitoiset ja sellaiset ruuat mitä haluaisin kokeilla.

Päädyttiin tekemään  kolmen ruokalajin kynttiläillallinen kuten yleensä kun olemme kahden. Antti loihti ihanan alkusalaatin. Salaatissa on rucolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, ilmakuivattua kinkkua ja meloonia sekä itse tehtyjä krutonkejä. Voisin syödä vaikka kuinka paljon tätä salaattia jos vaan suinkin olisi mahdollista. Tällä kertaa lisäsimme siihen latva-artisokan sydämiä ja kyllä suoraan purkista.




Pääruokana meillä oli tällä kertaa täytetty kanarulla ja itse tehtyä pastaa. Pastataikina on Antin bravuuri ja mulle jääkin sitten ne kaikki muut taikinat.
 Kanarulla ei oikein onnistunut näöllisesti niin kuin olisin halunnut. Täytteenä oli pestoa, aurinkokuivattua tomaattia ja parmesan reggiano juustolastuja. Maku oli kyllä loistava!


Jälkkäriksi meillä oli kookos-lime sorbettia, pähkinä praliinia ja mansikoita. Oi oi oi, kun oli sitten aivan mahtavaa! Kookos ja lime on kyllä luotu yhteen. Tätä tulen kyll tekemään toistekkin. 


 Hyvää ruokaa, kynttilät, takka, sauna,  puhdas koti ja oma rakas. Siitä on tehty täydellinen lauantai-ilta <3


Tänään meillä on taas koko porukka koossa kera ihanan vävykokelaan eli aikas täydellinen lauantia-ilta tulee tästäkin ihan  perheen kesken <3

Mitäs kuuluu teidän täydelliseen lauantai-iltaan?

Love




Osa kuvissa näkyvistä tuotteista saatu, suurin osa ostettu itse

18 kommenttia :

  1. Meillä on Glade suihkeita joka paikassa, nuo tunnistin suihkauttajat ovat aivan huippuja ja tuo Macaron Glade suihke ja kynttilä samaa sarja, rakastan ja ehdottomasti kaunein Glade pullo ikinä. Tuo mattopesuaine on loistava ja siinä on ihana tuoksu!

    Hyvää viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Macaron Glade oli pakko ostaa se heti kun näin :D Matot kiittää ja minä ;)

      Poista
  2. Meillä on joku omenatuoksu alakerran wc:ssä, se on ihana.
    Mä vihaan silittämistä. Yritän aina ostaa vaatteet niin, että ne ei kaipaisi silittämistä.
    Kivaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarviikin muuten seuraavaksi ostaa omenan tuoku :) Silitys on ihan hirveetä :D

      Poista
  3. Mä olen siivousfriikki, meillä imuroidaan kaksi kertaa viikossa, samalla pyyhitään pölyt. Kerran viikossa pestään lattiat ja vessan pesen joka toinen päivä. :D Jep. ongelmansa kullakin. Toisaalta suursiivoja ei ole tarvinnut harrastaa vuosiin, riittää kun talvella sulattaa pakkasen ja kesällä käy vaatekaapit läpi. :D Mun kaverit aina sanoo, että meillä voisi syödä puurotkin lattialta. ;) Kun meillä oli ex-miehen kanssa viisi kissaa silloin imuroitiin joka toinen päivä vuoron perään, nyt tuntuu, että sotkua tulee yhtä paljon vaikka ei lemmikkejä edes.

    Ihanan näköistä pastaa. Sluprs. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse koitan kanssa pitää sellaista tasaista rytmiä tuon siivoamisen kanssa mutta sitten välillä se jää ja sitten onkin suursiivouksen vuoro :D Ylläpito siivouksessa on todella järkevää ja fiksua.

      Poista
  4. Meillä imuroidaan kolmesti viikossa ja muina päivinä robotti-imuri surraa. Kaikki roskat näkyy uudessa lattiassa, ni pakko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sulla on se kätsy robotti. Mä haluisin kyllä kanssa sellaisen. Näen silti silmissäni miten Milo menee sen perässä ja yrittää haukata siitä :D

      Poista
  5. Ihanan näköiset sapuskat!! Mä tykkään myös kokkailusta todella paljon. :) Ja katselen paljon kokkiohjelmia ja myös Master Chefit menee tallennukseen :D
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Säännöllisesti ja vähä kerrallaan siivoaminen on minun tavoitteeni, jottei suursiivouksia tarvitse toteuttaa, mutta talven pimeys (joka alkaa onneksi jo väistyä) ei ole houkuttanut mopin varteen tarttumista. Valon määrän kasvaminen saa varmasti siivousinnostuksen aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä samaa mä oottelen. Heti kun sitä valoa tulee lisää niin huomaa oikein kuinka itsekki saa jonkun ihmeen virtapiikin :)

      Poista
  7. Voi kun inspiroituisi siivoamaan... mä siirrän sitä koko ajan eteenpäin ;)

    VastaaPoista
  8. oooooiiii mitä sapuskoja! kelpais! :D saako tulla syömään? hahaa! <3

    mulla on jotain ihme kausia että välillä siivoon joka päivä. pyyhin pölyjä, imuroin, pyyhin joka hiton tason ja kuuraan vessaa ainakin jossain määrin. JOKA_PÄIVÄ!... mut sit on niitä kausia, et saatan olla kaks viikkoo siivoomatta lainkaan :D ei kiinnosta, ei jaksa. mut sillon myöskin olotila on jotenki kärttysä jos pyykkivuori pääsee kasvamaan ja pölypalloja on siellätäällä. :D lisäks meillä on niin piiiieni asunto tällä hetkellä, että tää on sotkusen näkönen ihan hetkessä. tosin tän kyllä siivookin nopeesti... toivon että tampereelta löydettäis isompi asunto, aah <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istutaan kuules joku kerta iltaa hyvän ruuan ja kosmetiikan merkeissä kun olette tänne päin asettuneet <3 :)

      Poista
  9. Tuossa Maija jo mainitsikin siivoustaktiikkansa. Siihen minäkin pyrin, vähän kerrallaan ja vaikka joka päivä, niin suursiivoustakaan ei tarvitse oikein koskaan pitää. No, joskus onnistun, joskus en.
    Mutta teillä oli loistoilta reippaan siivouspäivän jälkeen. Ihanaa! Ja romanttiikkakin sopii niin hyvin puhtaaseen kotiin. Ja mitä herkkuja!
    Kivaa sunnuntaita myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen kyllä kannattaa pyriä ja täällä yritetään kanssa. Ei tuo suursiivous ole mitään riemukasta touhua ainakaan itselle :D

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.